Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

P4 Västernorrland fälls för granskning av kommunalt bolag

Publicerad: 3 februari 2020, 15:55

I samband med P4:s granskning av hur ett kommunalt bolags kvitton gjordes en rad radioinslag. Nu fälls ett av dem.

Foto: Sveriges Radio

Ett av inslagen i P4 Västernorrlands kvittogranskning av ett kommunalt bolag strider mot kravet på saklighet. Nu fälls Sveriges Radio av Granskningsnämnden.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Förra våren gjorde P4 Västernorrland en granskning av hur ett kommunalägt bolag, vars uppgift är att utveckla näringslivet och öka besöksnäringen i Sundsvall, spenderar sina pengar. I samband med den här granskningen gjordes en rad radioinslag varav flera anmäldes av det aktuella bolaget till Granskningsnämnden.

Nu fälls ett av inslagen. Skälet är att det anses strida mot kravet på saklighet. 

I sitt beslut konstaterar nämnden att inslagen visserligen hade en kritisk infallsvinkel men att det i sig inte innebär att det strider mot kravet på opartiskhet.

Men när det kommer till kravet på saklighet och bestämmelsen om beriktigande anser nämnden att Sveriges Radio brustit i det aktuella inslaget eftersom det framstod som att bolaget – i strid med bolagsordning och ägardirektiv – hade arrangerat evenemang för miljoner, vilket enligt nämnden inte har gått att styrka. Nämnden

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.