Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

P4 Västerbotten ringde fel – uppgav felaktigt att målvakt fått sparken

Publicerad: 16 december 2020, 10:17

P4 Västerbotten citerade en felaktig källa.

Foto: Janne Næss

P4 Västerbotten blev lurade när de kontaktade fel person. ”Någon svarade trovärdigt på sms”, säger producenten Diaz Bergner, till Sportbladet.

Ämnen i artikeln:

SRSveriges Radio

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Under tisdagen gick P4 Västerbotten ut med felaktiga uppgifter om att målvakten Connor Ingram fått sparken från Björklöven skriver Sportbladet. I rapporteringen citerade de målvaktens sportchef som i ett sms skrev att ”han skickas hem direkt, han var inte bra”. 

Men sportchefen är inte den som har skrivit meddelandet. Radiokanalen slog nämligen en siffra fel och blev lurade. 

– Det stämmer att målvakten lämnar Löven, men vi hade fel källa. Vårt misstag. Det blev en siffra fel i telefonnumret som vi ringde och någon svarade trovärdigt på sms på frågorna. Nu går den personen inte att få tag i, säger Diaz Bergner, programledare och producent på P4 Västerbotten, till Sportbladet. 

Att målvakten lämnar ska i stället ha varit en del av en överenskommelse med Nashville. Flera medier, däribland Sportbladet, hann rapportera om att målvakten fick sparken innan P4 Västerbotten tog bort artikeln och lade ut en ny artikel med rubriken: ”Fel om Björklövens målvakt. 'Sportchefen Per Kenttä har inte påstått detta i sms till P4 Västerbotten'”. 

Det här är inte första gången det har blivit fel i en rapportering på grund av felslagna nummer. Dagens Media har tidigare rapporterat om att P4 Väst i januari i år publicerat felaktig information om att Rossana Dinamarca kandiderar som partiledare för Vänsterpartiet. 

Anledningen till den missen var att redaktionen hört av sig till hennes gamla nummer som tagits över av en annan person. I samråd med Nyheter Idags grundare och delägare Chang Frick författade sedan personen det falska meddelandet. 

– Jag skulle aldrig själv ta initiativ till en sådan här sak, men en gemensam vän vände sig till mig och förklarade att ett stort antal journalister återigen jagar Rossana Dinamarca på det här gamla telefonnumret, och att hans vän nu tröttnat och bestämt sig för att dra ned brallorna på journalisterna, sade Chang Frick till Dagens Media vid tillfället. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev