Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

P4-kanaler tillsätter gränslandsreporter

Publicerad: 3 februari 2020, 06:58

Peje Johansson är ny gränslandsreporter för P4 Kronoberg, P4 Kristianstad, P4 Blekinge och P4 Kalmar.

Foto: P4 Kronoberg

Fyra P4-kanaler ska dela på en reporter som arbetar gränsöverskridande. På så sätt vill Sveriges Radio att fler röster ska nå ut i etern.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Den nya rollen som gränslandsreporter i P4 Kronoberg, P4 Kristianstad, P4 Blekinge och P4 Kalmar får Peje Johansson, som sedan tidigare är känd för lyssnarna i Kronoberg.

Nästa vecka tillträder han den nya, gränsöverskridande tjänsten som Sveriges Radio har tillsatt för att ”öka den journalistiska närvaron i områden som tidigare inte hörts”.

– Det finns inget roligare än att träffa lyssnare på plats i deras vardag. Mitt uppdrag nu är att låta fler röster som annars inte hörs komma till tals, säger Peje Johansson, i ett pressmeddelande.

Hans uppdrag blir att täcka de delar av de här områdena som tidigare hamnat i medieskugga.

– Det finns så många spännande berättelser där ute som aldrig hörs. Det är dem jag vill hitta. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med detta, säger Peje Johansson. 

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.