Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Radio/podd

P3 startar kriminalpodd – rekryterar reportrar

Publicerad: 13 januari 2021, 07:31

P3 Krim programleds av Evalisa Wallin och Viktor Ahldén, som båda ansluter till Sveriges Radio.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

I dag startar P3:s nya krimpodd där veckoaktuella fall skildras från rättegångssalar och genom möten med initierade källor. Podden programleds av två nyrekryterade reportrar.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Programleder podcasten P3 Krim, som har premiär i dag, gör de för uppdraget nyrekryterade reportrarna Evalisa Wallin och Viktor Ahldén.

– De utmaningar vi ser i dag med till exempel gängkriminalitet är ett samhällsproblem som drabbar många, inte minst unga. Det är en fråga som förtjänar gedigen journalistisk bevakning av landets vassaste kriminalreportrar, säger Caroline Pouron, kanalansvarig för P3, i ett pressmeddelande.

I podden kommer dagsaktuella och brännande frågor att lyftas. Genom närvaro i rättegångssalar och möten med källor inom polis, rättsväsende och kriminella kontaktnät är ambitionen att lyssnarna ska få en större kunskap om de kriminella världarna.

Evalisa Wallin har en bakgrund som kriminalreporter på SVT:s Veckans brott samt på Expressen och Aftonbladet. Hon har också arbetat hos Tredje Statsmakten, som gör P3 Krim för Sveriges Radio, delar av åren sedan 2016.

– Vi vill att lyssnarna ska få höra nya röster och förstå mer om i vilket sammanhang brott sker, att ge dem en unik inblick i de kriminella världarna, säger Evalisa Wallin, som utöver att hon kommer programleda podden också kommer att arbeta som specialreporter inom den livesända kanalen.

Viktor Ahldén har tidigare arbetat som reporter och utrikeschef på Expressen.

P3 Krim släpper nya avsnitt varje onsdag med start i dag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.