lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Olov Carlsson byter roll på SR – tar över i norr

Publicerad: 2 december 2022, 12:23

Olov Carlsson är ny områdeschef i norr på Sveriges Radio.

Foto: Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Olov Carlsson, i dag chef för innehållsproduktionen på Sveriges Radio, tar över som områdeschef i norr när Fia Wirén får ett nytt uppdrag på public service-bolaget.

Ämnen i artikeln:

NyheterSveriges RadioDagens Samhälle

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I december 2019, efter att Bonnier News tagit över Dagens Samhälle, stod det klart att den dåvarande chefredaktören Olov Carlsson och sex kommersiella medarbetare lämnade tidningen.

Kort därefter kommunicerades att han fått jobbet som chef för SKR:s kommunikationsavdelning. Men dit gick Olof Carlsson aldrig. I stället värvades han av Sveriges Radio till en roll som biträdande programdirektör och chef för innehållsproduktionen på Sveriges Radio.

När han nu återigen byter roll blir han kvar hos Sveriges Radio. Denna gång leder dock vägen norrut, för den 1 februari 2023 tillträder Olof Carlsson som områdeschef i norr där P4 Västernorrland, P4 Jämtland, P4 Västerbotten och P4 Norrbotten samt Sameradion och Meänraatio ingår.

– För mig känns det roligt att komma närmare programverksamheten efter att ha jobbat strategiskt i en massa år. Att få bli chef över ett område som jag känner väl, med duktiga drivna medarbetare och chefer, känns som en ynnest, säger Olov Carlsson, som har familj och deltidsboende i Västerbottensfjällen, i ett pressmeddelande.

– Norra Norrland är i fokus såväl säkerhetspolitiskt, men också för den extrema industriella expansionen och satsningen på den nya gröna industrin. Det för med sig både konflikter och enorma möjligheter som Sveriges Radio bör vara bäst på att granska och skildra, säger han vidare.

Olof Carlsson efterträder Fia Wirén, som sedan den 1 december har en ny roll som chef för de geografiska områdena.

Någon efterträdare till Olof Carlsson kommer dock inte att rekryteras, då den rollen försvann i samband med att ledningen för programenheten på Sveriges Radio gjordes om. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev