Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Musikhjälpen kommer till Norrköping – igen

Publicerad: 3 september 2021, 06:12

Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats under Musikhjälpen, berättar att det rådande läget för att produktionen arbetar med flera olika lösningar.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikhjälpen kommer till Norrköping på nytt. Det om inte coronaviruset sätter käppar i hjulet: ”Vi kommer att hitta lösningar för ett bra Musikhjälpen i år också och ser fram emot att äntligen komma ut till ett torg igen”, säger projektledaren Karl-Johan Paulsson.


Ämnen i artikeln:

MusikhjälpenSveriges RadioSveriges Television

Fjolårets upplaga av den tv- och radiodirektsända insamlingen Musikhjälpa skulle ha sänts i Norrköping, men den pågående coronapandemin stoppade planerna och i stället fick sändningarna flyttas och genomföras helt utan publik. Men i år har produktionen bestämt sig för att göra ett nytt försök.

– Även om allt kanske inte kommer se ut som före pandemin så kommer vi att göra allt för att på olika vis lyfta fram Norrköpingsbornas och svenska folkets engagemang, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats, i ett pressmeddelande.

Hur formen för årets Musikhjälpen ska se ut beror på virusets fortsatta spridning samt de rekommendationer och regler som följer med det.

– Vi jobbar med flera olika lösningar. Det vi är helt säkra på är att Musikhjälpen som arrangemang är enormt viktigt att genomföra av så många anledningar. Dels för att åter få mötas kring musiken och engagemangen, men framför allt för att den insats Musikhjälpen och alla som bidrar till insamlingen gör behövs mer än någonsin, säger Karl-Johan Paulsson.

Musikhjälpen är en samproduktion av SVT, SR och Radiohjälpen. Programmet går i P3 och SVT Play. Under 2020 samlade Musikhjälpen in omkring 48 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Musikhjälpen skramlade ihop 48 miljoner kronor

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News