Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Musikbolag stämmer Spotify på 1 miljard dollar

Publicerad: 27 november 2019, 07:36

Foto: Gettyimages

Två musikbolag stämmer Spotify på drygt en miljard dollar, vilket motsvarar nästan tio miljarder svenska kronor. Det skriver Breakit, efter rapporter från Music Business Worldwide.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Music Business Worldwide rapporterar om att Sosa Entertainment, ett musikbolag för indieartister, tillsammans med musikbolaget Pro Music Rights kräver Spotify i USA på över en miljard. Bakgrunden till stämningen är att Spotify inte uteblivna utbetalningar av royalties för drygt 550 miljoner strömningar på plattformen, skriver Breakit

Breakit skriver att Spotify raderade Sosa Entertainments låtar på grund av att dess låtar spelats onaturligt många gånger och manipulerats, och har därför inte betalat ut royalties för de 550 miljoner strömningar som bolaget nu kräver pengar för. 

Sosa Entertainment menar att anklagelserna om manipulation inte stämmer, med hänvisning till att bolagets låtar funnits på Spotifys spellista New Music Friday. Anklagelserna om manipulation har även lett till att Sosa Entertainment tappat samarbetspartner, hävdar musikbolaget.

Spotify har inte velat ge några kommentarer om stämningen, skriver Breakit. 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.