söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

MTG överväger straffa SBS Radio

Publicerad: 7 december 2010, 13:08

Morrongänget skulle tillbaka till SBS Radio vid årsskiftet. Men nu överväger MTG att frysa deras övergång i sex månader. ”Det är tråkigt”, säger Åsa Paborn, stationschef för Mix Megapol.

Ämnen i artikeln:

SBS RadioMix MegapolMTG Radio

AS

Ardalan Samimi


Det var i september som det stod klart att Morrongänget skulle återvända till SBS Radio, efter två år hos konkurrenten MTG under programmet Rivstart.

Programledarna hade en uppsägningstid på tre månader, och förhoppningen var att de skulle kunna sända från SBS redan efter årsskiftet.

Men nu överväger MTG att utnyttja en klausul i avtalet, som innebär att programledarna kan hållas borta från etern i sex månader.

Hos SBS har man redan fått uppfattningen om att MTG kommer att utnyttja klausulen.

– Det är självfallet tråkigt, och det är lyssnarna som blir lidande, eftersom de inte får höra dem. Vi ville gärna ha dem direkt efter uppsägningsperioden, säger Åsa Paborn, stationschef för Mix Megapol.

Hon berättar vidare att de känt till klausulen, och att det är MTG:s rätt att utnyttja den.

– Det är inte så mycket att säga om det. Men sådana avtal skriver inte vi med våra medarbetare. Vi har vanliga avtal med uppsägningstid, säger Åsa Paborn

Hur ska ni lösa det här?

– För oss är det business as usual. Vi har ett fantastiskt gäng redan nu som fortsätter under samma tid. Men vi hade självklart velat se att Ingemar Allén och gänget började tidigare.

Per Lorentz, informationschef på MTG, säger till dagensmedia.se:

– Det stämmer att vi har en konkurrensklausul. Det har vi med alla nyckelpersoner, det är inget konstigt med det. Däremot har vi ännu inte fattat något beslut om hur vi ska göra i det här fallet.

I en tidigare version i artikeln stod det att MTG beslutat att utnyttja klausulen. MTG hävdar dock att inget beslut är fattat i ärendet. Artikeln är därför uppdaterad.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev