torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Monopol Media rekryterar Helene Rothstein

Publicerad: 2 november 2021, 14:51

Helene Rothstein lämnar Affärsvärlden och ansluter till poddbolaget Monopol Media.

Helene Rothstein slutar på Affärsvärlden för att tillbringa all sin tid i podcastvärlden hos Monopol Media.

Ämnen i artikeln:

Affärsvärlden

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare rapporterat om att det just nu pågår en omorganisation på Affärsvärlden i vilken rollen som redaktionschef försvinner samtidigt som tre redaktioner med var sin redaktör – magasin, analys och digital – skapas.

Nu står det klart att Helene Rothstein i samma veva lämnar affärsmagasinet för att i stället jobba med Affärsvärldens podcast Affärsvärlden Magasin. Men hon gör det som anställd hos produktionsbolaget Monopol Media, som sedan 2019 redigerar podden och som från och med nu tar ansvar för hela produktionen.

– Många ekonomipoddar består av ett par personer som sitter och tycker. Inget fel med det, men både Monopol Media och Affärsvärlden har fokus på kvalitativ ekonomijournalistik. Den här podden blev snabbt populär, samtidigt som jag inte kunde ägna den all min tid och kraft. När Jacob frågade om jag kunde komma till dem så kunde jag inte tacka nej, säger Helene Rothstein i ett pressmeddelande.

Podden kommer fortsatt att produceras under Affärsvärldens namn, men Monopol Media kommer att sköta även annonsförsäljningen. Nu är planen att såväl poddens format som innehåll ska utvecklas av Helene Rothstein och Monopol Media.

– Vi känner Helene sedan länge och har alltid gillat hennes personliga, avväpnande men samtidigt proffsiga intervjustil. Det enda vi har saknat är möjligheten att få jobba med henne på heltid, så vi är väldigt glada att det här nu blir verklighet. Dessutom vill vi ta chansen och använda Helens kunskaper i andra poddprojekt, säger Jacob Bursell, grundare av Monopol Media. 

Monopol Media står sedan tidigare bakom bland andra poddarna Kapitalet, Dom kallar oss krypto och Noll till hundra. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev