söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Modig: "Har tappat en del personal"

Publicerad: 1 november 2012, 16:29

MTG Radios vd Christer Modig berättar om omorganisationen och planerna för MTG Radio när NRJ tas över av SBS Radio.

Ämnen i artikeln:

SBS RadioChrister ModigMTG RadioNRJ

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Dagensmedia.se har tidigare berättat att SBS Radio rekryterar tio nya medarbetare inför övertagandet av NRJ:s stationer från MTG.

Bland annat har SBS Radio rekryterat MTG:s kam-säljare Thomas Tjust och MTG:s online-säljchef Andreas Yanellos.

Enligt Christer Modig, vd på MTG Radio, påverkar inte SBS Radios beslut MTG:s agerande, utan organisationen har redan förberett sig på SBS Radios övertagande.

– Rent konkret innebär detta att vi tappar de 20 frekvenser som ägs av NRJ. Organisationsmässigt så är vi klara med den omorganisation som vi behöver göra. Vi varslade folk strax innan sommaren och då började vi anpassa organisationen lite efter de förutsättningar som kommer existera efter nyår, säger han och fortsätter:

– Sedan var det dags att vi hade en dedikerad säljkår, så vi tog tillbaka säljet efter sommaren.

De förändringar som har skett på MTG Radio säger Christer Modig har gått bra. Bland den personal som lokalt har sålt reklam på de orter som varit NRJ-frekvenser har vissa gått till MTG TV, vissa till MTG Radios konkurrenter och vissa till andra platser.

Hur många var det som fick gå innan sommaren?

– Det har jag inte exakta siffror på. Men det var många projektanställningar som inte förlängdes. Vi försökte hålla det till ett absolut minimum, vi måste ju fortsätta att upprätthålla en bra kvalitet.

Planerar ni fler personalnedskärningar?

– Nej, nu hoppas vi att allt är klart. Nu bemannar vi upp med de personer vi behöver istället. Vi har ju tappat en del personal.

Hur ser planerna ut för 2013?

– Vi känner framför allt att vi fortfarande har en väldigt stark produkt, som vi kommer fortsätta utveckla. Sedan blir det spännande att se vilken påverkan PPM kommer att ha på annonsmarknaden och våra produkter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev