Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Medieprofiler gör podd om det digitala samhället

Publicerad: 23 november 2020, 10:33

Katarina Graffman arbetade för länge sedan som ungdomsreporter på VLT. Nu släpper hon en podd om det digitala samhället med VLT:s chefredaktör Daniel Nordström.

Foto: Helen Shippey

I den nya podcasten ska VLT:s utgivare Daniel Nordström och medie- och konsumentantropologen Katarina Graffman diskutera digitaliseringens betydelse.


Ämnen i artikeln:

VLT

VLT:s chefredaktör och ansvariga utgivare Daniel Nordström, som tidigare gjorde mediepodden Gullberg Nodström tillsammans med Gefle Dagblads dåvarande chefredaktör Anna Gullberg, gör comeback som poddare.

Denna gång är det tillsammans med Katarina Graffman som är filosofie doktor i kulturantropologi och specialiserad på medie- och konsumtionskultur.

Själva beskriver de podcasten Graffman & Nordström som en samhällspodd vilken riktar sig till ”alla som är intresserade av ett djupare samtal om det mediala och digitala samhället”.

– Vår ambition är att vidga perspektivet och därmed få en mer holistisk förståelse för hur det ”nya” medielandskapet och digitalisering som samtidsfenomen påverkar människan och hens beteenden i samtiden, säger Katarina Graffman i ett pressmeddelande.

I podden kommer de två att diskutera medialisering och digitalisering ur ett bredare perspektiv. Samt diskutera vad digitaliseringen och den stora informationsmängden får för konsekvenser.

– Det finns tyvärr många oansvariga utgivare på nätet. Dessa sprider osanningar och vill påverka opinionen. Det är en stor skillnad mot seriösa medier som har en ansvarig utgivare, säger Daniel Nordström i en kommentar.

Graffman & Nordström släpps varannan torsdag med start den 26 november. 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VLT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev