Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Matlagningspodd gör webb-tv med italienska ambassaden

Publicerad: 25 september 2020, 06:57

Den italienska staten finansierar Il Podinos nya tv-format.

Samarbetet mellan matlagningspodden Il Podino och italienska ambassaden ska få fart på resandet till Italien.


Ämnen i artikeln:

Podcast

Il Podino är en Italiensk matlagningspodd på svenska. Bakom podcasten står kocken Anders Strand och journalisten Jonas Malmborg.

Men nu ska podcasten bli tv. Det nya formatet, som beskrivs som en mix av resereportage, matlagnings-tv och underhållning, har poddkreatörerna skapat tillsammans med den italienska ambassaden. Syftet är att locka lyssnarna till Italien.

Varje inspelning tar cirka tre dagar och resulterar i två 15 minuters episoder, berättar Jonas Malmborg för Dagens Media.

– Kostnaderna för dessa ligger på cirka 200.000 kronor. Alltså bara 100.000 per avsnitt. Italienska statens handelskammare ITA står som garant för budgeten men ser också till att få in italienska sponsorer som med- eller helfinansiärer, säger han och fortsätter:

– Första avsnittet var delfinansierat av Martini och under hösten ska vi träffa och förhandla med några andra stora varumärken inom B2C. Ambitionen är ju att budgeten ska kunna skruvas upp vartefter. Förhoppningsvis kan vi också hitta distributionssamarbeten och på så sätt öka räckvidden.

Första säsongen är planerad till åtta avsnitt, vilka samtliga kommer att finnas tillgängliga på Youtube, Il Podino.se och sociala medier.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Podcast

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.