måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Många vill sända digitalradio

Publicerad: 3 oktober 2012, 06:50

Hela 26 kanaler har ansökt om att få sända digital radio i det svenska marknätet. Bland intressenterna finns samtliga stora aktörer på marknaden.

Ämnen i artikeln:

SBS RadioSveriges RadioMTG RadioTeracom

DT

Dante Thomsen


Sista dagen att ansöka om sändningstillstånd i det framtida digitala radionätet var den första oktober i år.

Totalt har sju programbolag, däribland MTG och SBS, ansökt om sändningstillstånd. Det visar en sammanställning som statliga Teracom gjort av de ansökningar som kommit in till Myndigheten för radio och tv.

Det innebär att samtliga kommersiella radiobolag ansökt om tillstånden, som kan träda i kraft den 1 januari nästa år och som ska gälla fram till 2020.

– Public service-utredningens förslag tillsammans med det stora intresset bland de kommersiella kanalerna stärker marknätets position och visar på att digitalradio har en självklar plats i det framtida medielandskapet, säger Teracoms produktchef Per Borgå i ett pressmeddelande.

MTG Radio, SBS Radio och NRJ står tillsammans för 91 procent av det totala lyssnandet av kommersiell- och föreningsradio i Sverige. Förhoppningen är att de nya digitala tillstånden tillsammans med Sveriges Radio ska ge en 500-procentig ökning av programutbudet på orter som Uppsala och Helsingborg.

Många vill sända digitalradio – här är hela listan från Teracom

DB Media AB (2 kanaler)

Kanal 75 AB, ATG (1 kanal)

Kilohertz AB, MTG (11 kanaler)

Norrköpings Radio & Co AB (1 kanal)

RBS Broadcasting AB, NRJ (2 kanaler)

SBS Radio AB (8 kanaler)

Skärgårdsradion AB (1 kanal)

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev