Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Lotten Collin vinner Nils Horner–priset 2020

Publicerad: 17 februari 2020, 09:24

Lotten Collin får Nils Horners pris 2020 för sin rapportering från Latinamerika.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

SR:s utrikeskorrespondent Lotten Collin får priset ”med starkt engagemang skildrar politiska omvälvningar, klimateffekter och vardagsliv på en dynamisk kontinent”.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Lotten Collin har varit anställd av Sveriges Radio sedan 2010 och har varit public service-bolagets latinamerikakorrespondent sedan 2013.

Nils Horners pris har delats ut sedan 2015 till minne av utrikesjournalisten Nils Horner som mördades i samband med ett uppdrag i Afghanistan 2014.

Utmärkelsen ska gå till den journalist som anses ha förmågan att ”skildra de stora skeendena genom möten med människor på plats, såväl i kriser som i vardag, som inte ställer sig själv i vägen för den historia som berättas och som arbetar med integritet samt ett högt utvecklat säkerhets- och riskmedvetande”.

Priset är ett initiativ från Borås Tidning för att belysa god utrikesjournalistik. Prisutdelningen kommer att ske i samband med ett seminarium om journalistik på JMG i Göteborgs universitet den 5 maj, där Lotten Collin kommer att föreläsa. Vinstsumman ligger på 25 000 kronor, en summa som finansieras av Tore G Wärenstams stiftelse. 

Motiveringen i sin helhet lyder: 

”För att hon i ständig rörelse och med starkt engagemang skildrar politiska omvälvningar, klimateffekter och vardagsliv på en dynamisk kontinent.”

 

Tidigare pristagare:

2015: Katja Magnusson

2016: Terese Cristiansson

2017: Anna Roxvall

2018: Niclas Berglund och Stefan Åsberg

2019: Lotta Härdelin

Patrik Karlsson

Reporter

patrik.karlsson@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev