Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Kit och Internetstiftelsen gör föräldrapodd

Publicerad: 16 juni 2020, 09:14

Genom podcasten ”Våra barn och nätet”, som produceras av Kit, vill Internetstiftelsen öka föräldrar och vårdnadshavares intresse och engagemang för barns digitala liv.

Hur kan man prata om och förstå barns digitala liv? Det ska podden ”Våra barn och nätet”, som produceras av Kit för Internetstiftelsen, diskutera.


Ämnen i artikeln:

Kit

Podden ”Våra barn och nätet” är en del av en större kunskapssatsning som Internetstiftelsen gör vilken riktar som mot föräldrar och vårdnadshavare. Ambitionen är att öka föräldrars förståelse och engagemang för barns digitala liv.

Kit kommer att poducera podcasten samt göra artiklar och sociala medier-videon på temat. Exempel på ämnen som tas upp i podcasten är gaming, gromning och nätmobbning.

– Det har varit roligt att ta ett helhetsgrepp om det digitala föräldraskapet och att skapa innehåll för olika plattformar. Vi är kanske extra stolta över podden där experter ger tips och vägledning till föräldrar som stundtals känner sig vilsna och vill få verktyg för att bli bättre förebilder på nätet, säger Emelie Molinder, projektledare på KIT.

Podden programleds av Björn Appelgren, folkbildningsansvarig, och Jannike Tillå kommunikationschef på Internetstiftelsen. Utöver dem kommer olika gäster att medverka i programmet. 

– Precis som vi följer med barnen till fotbollen behöver vi förstå i vilka kanaler de umgås med andra, spela datorspel tillsammans med dem eller titta på när de spelar, säger Jannike Tillå, kommunikationschef på Internetstiftelsen. 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kit

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev