söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

JLC byter poddplattform

Publicerad: 8 maj 2019, 09:24

”Historiepodden” och JLC lämnar Bauer Media för Acast.

Ämnen i artikeln:

AcastPodcast

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Poddarna ”JLC – Mellan himmel och jord” och ”Historiepodden” kommer från och med nu finnas tillgängliga på poddplattformen Acast.

Det innebär att båda poddarna lämnar Bauer Medias plattform Radioplay. 

– Idag finns det över 700 000 poddar globalt, så det har aldrig varit viktigare att förse lyssnarna med riktigt bra innehåll. Därför är det vårt jobb som ny samarbetspartner och teknikplattform att hjälpa bra poddar bli ännu bättre. JLC och Historiepodden är helt olika poddar, men det som de har gemensamt är att de är högkvalitativa och att de ska bli störst i sin kategori, säger Josephine Forssjö, kreativ chef på Acast, i ett pressmeddelande.

Det har hänt en hel del på poddmarknaden den senaste tiden, både lokalt och global. Spotify har exempelvis växlat upp sina satsningar på poddar som format och knytit till sig en rad exklusiva poddar, däribland ”Della Q”, ”Adam & Kompani” samt ”Gynning & Berg hittar sig själva”

Acast har dessutom köpt det internationella podcastföretaget Pippa, släppt ett nytt format där man kombinerar bio och podcast samt lanserat premiumtjänst för publicister.  

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev