Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Jenny Nordlander blir redaktionschef på Filt

Publicerad: 7 januari 2022, 09:36

Jenny Nordlander tar över rollen som redaktionschef på Filt efter Moa Soltanian Magnusson.

Foto: John Jamal-Gille

Produktionsbolaget Filt organiserar om – Jenny Nordlander tar över som redaktionschef.

Ämnen i artikeln:

FilterJenny NordlanderRadioSVTSveriges RadioNöjesguiden

Janne Naess

janne.naess@dagensmedia.se


Den växande podcastmarknaden har givit produktionsbolaget Filt nya beställare, som Podme, Spotify och Storytel.

Filt stärker därför upp redaktionen genom att rekrytera Jenny Nordlander som ny redaktionschef.

– För första gången i min karriär som journalist jobbar jag på ett företag som det går bra för. Möjligheterna är oändliga, kommenterar Jenny Nordlander i ett pressmeddelande.

– Att mitt i det alla kallar ljudmediets nya guldålder, få jobba med att utveckla just radio - och dessutom på Filt som gör många av de mest kvalitativa produktionerna är verkligen lyxigt och inspirerande, säger hon.

Jenny Nordlander har tidigare bland annat varit chefredaktör på Nöjesguiden, redaktör och reporter på Dagens Nyheter och nu senast redaktör och programledare på Kulturnyheterna på SVT. 2018 uppmärksammades hon stort för sin bok Mellan raderna - om att vara kvinna och journalist.

LÄS MER: Därför lämnar Jenny Nordlander Nöjesguiden
LÄS MER: Personalflykt från Nöjesguiden 

– Vi är så glada att Jenny med erfarenhet från ledande positioner på både tv och tidning väljer att vara med och utveckla ljudberättandet med oss på Filt. När vi växer behöver vi stärka upp det redaktionella arbetet och kundrelationerna och den nya organisationen gör det möjligt, säger Anders Elfström, vd på Filt.

Moa Soltanian Magnusson som tidigare var redaktionschef har fått rollen som kreativ chef med ansvar för utveckling av koncept och nya projekt.

Filts tre ben idag är radio och podcasts för public-service-bolagen SR, UR, DR, NRK och YLE, produktioner för andra redaktionella beställare och kommunikations-poddar för företag och organisationer. Filt finns också i Köpenhamn sedan 2016 och i Oslo sedan 2018.

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev