Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Hon tar över Radiopsykologen – när Lasse Övling får gå

Publicerad: 25 maj 2021, 11:58

Ullakarin Nyberg tar över Radiopsykologen efter Lasse Övling.

Foto: Janne Danielsson

Den nuvarande programledaren för Radiopsykologen, Lasse Övling, får lämna efter bara 2,5 år. I stället tar Ullakarin Nyberg över programledarskapet.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Lasse Övling tog över Radiopsykologen för 2,5 år sedan. Men i juni gör han sitt sista avsnitt, vilket Psykologtidningen var först med att rapportera. Enligt tidningen har Lasse Övling inte fått beskedet av Sveriges Radio – men han är ändå inte överraskad.

– De har sagt att lyssnarsiffrorna har gått ner, varför vet jag inte. Kanske har mina program varit för allvarliga under pandemin, men det är bara en spekulation, säger Lasse Övling till Psykologtidningen.

Radiopsykologen kommer dock att återkomma i september. Men då med Ullakarin Nyberg som ny programledare.

– Jag har mångårig träning i att inte vara så upptagen av att åtgärda utan bara lyssna, säger Ullakarin Nyberg i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Att möta människor i kris är något Ullakarin Nyberg har stor vana av. En stor del av hennes arbete på Norra Stockholms psykiatri går ut på att förebygga självmord och stötta de som drabbas när någon har tagit sitt liv.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.