torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Hon blir SR:s nya Londonkorre

Publicerad: 9 april 2021, 11:54

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Stephanie Zakrisson tar plats som ny Londonkorrespondent på Sveriges Radio.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Stephanie Zakrisson har utsetts till ny korrespondent för Storbritannien och Irland. Hon ersätter därmed Daniel Alling som återvänder till Stockholm.

– Det känns fantastiskt roligt och hedrande att få rapportera från Storbritannien och Irland i dessa omvälvande tider. Brexit, pandemin, kungahuset, klimatfrågor och irländsk folkmusik – jag hoppas att kunna bjuda på mycket med min bevakning, säger Stephanie Zakrisson, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan vi snart börja skymta ljuset i slutet av pandemi-tunneln, och då ser jag fram emot att Sveriges Radios lyssnare ska få följa med mig till många platser och spännande möten på de brittiska öarna. 

Stephanie Zakrisson har sedan tidigare erfarenhet av att rapportera från Storbritannien och Irland då hon arbetat som både redaktör och reporter på Ekots utrikesredaktion sedan 2015. Tidigare har hon även arbetat på Sveriges Radios utrikesmagasin Konflikt och varit både producent och programledare på Ekots liveredaktion. I höstas agerade Stephanie Zakrisson även programledare för ”Europapodden”. 

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september och kommer att utgå från London. 

– Stephanie är en driven och idérik berättare, med ett brinnande och djupt intresse för Storbritannien och Irland. Det ska bli väldigt intressant att höra henne i rollen som Londonkorre under de kommande två åren, säger Anders Pontara, tf utrikeschef på Ekot, i ett pressmeddelande. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev