Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Hon blir innehållschef på Acast

Publicerad: 12 augusti 2021, 11:12

Acast norpar sin nya innehållschef Frida Klevemark från produktionsbolaget Filt.

Foto: Acast

Podcastbolaget Acast rekryterar Frida Klevemark från produktionsbolaget Filt. På Acast får hon en ny roll som innehållschef i den nordiska organisationen, där fokus ligger på den svenska marknaden.


Ämnen i artikeln:

Acast

I sin nya roll kommer Frida Klevemark att arbeta med att förbättra Acasts erbjudande på marknaden genom att ta fram nytt och kommersiellt gångbart innehåll som attraherar nya grupper. Utöver det får hon ansvar för att forma Acasts långsiktiga innehållsstrategi.

Frida Klevemark kommer närmast från produktionsbolaget Filt där hon under sju år har varit Head of Production. Nu ser hon fram emot att ta plats på Acast.

LÄS OCKSÅ: Acast-grundare: ”Podcastindustrin växer med 25 procent årligen”

– Ljudmediet befinner sig ju i en guldålder med mängder av nya, spännande kreatörer och format på väg in. Det blir både lyxigt och utmanande att jobba med Acast tyngd och bredd i en fortsatt gemensam strävan att stötta podcastkreatörer och möjliggöra för dem att kunna växa och leva på sitt innehållsskapande.

I mars stod det klart att planerade att göra ett nytt försök med betalmodell. Den nya premiumtjänsten är lattformsagnostisk, vilket innebär att podcastskaparna kan få intäkter från alla podcastspelare som är öppna och tillgängliga. Den 17 juni i år listades Acast också på Nasdaq First North Premier Growth Market.

– Podcastmediet rör sig snabbare än någonsin tidigare och vi är väldigt spända på att välkomna Frida att leda teamet genom vår nästa tillväxtfas, säger Josephine Forssjö, nordisk innehållschef på Acast, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Jakten på kapital får mediebolagen att välja börsen – men kurserna viker

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Acast

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News