onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Här är Sveriges största poddar

Publicerad: 23 januari 2019, 09:59

Foto: Janne Næss

P3 Dokumentär, Skäringer & Mannheimer och Rättegångspodden – här är poddarna svenskarna lyssnade mest på under sommarmånaderna.

Ämnen i artikeln:

Orvesto KonsumentVärvetP3

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


Den svenska podcastmarknaden växer ständigt. Enligt Orvesto Konsument, som under onsdagen presenterar Poddtoppen för maj-augusti 2018, ökade konsumtionen av podcastlyssnandet under sommarmånaderna och ersatte till och med print och digital läsning till viss del. 

Samtliga av de största poddarna med en räckvidd på över 40 000 lyssnare på vecka har ökat sedan förra mätningen, med undantag för Värvet. 

En podcast som sticker ut ordentligt är poddtoppens nykomling Skäringer & Mannheimer som klättrar upp som plats 4 med 225 000 lyssnare, efter SR-poddarna men före Alex & Sigge som länge legat i topp för de kommersiella poddarna. 

P3 Dokumentär, Sommar & Vinter i P1 och P1 Dokumentär har fortsatt en stabil ledning i Poddtoppen. De har ökat stabilt för i princip varje mätning.

Förutom de välkända formaten från Sveriges Radio kan vi fortfarande se trenden inom teman crime, historia och livsstil som ligger högt upp på listan över svenskarnas poddfavoriter. 

Poddarna med intervjuformat som Framgångspodden har ökat stadigt de senaste mätningarna. Livsstilspoddarna Alex & Sigge, Filip & Fredrik och Wahlgren & Wistam är fortfarande omåttligt populära. 

Topp 10 i Poddtoppen för maj-augusti 2018:

P3 Dokumentär

Sommar & Vinter i P1

P1 Dokumentär 

Skäringer & Mannheimer

Rättegångspodden

Alex & Sigge

Creepypodden

Historiepodden

Mordpodden

Framgångspodden

Se hela listan här. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev