Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Här är Olov Carlssons nya uppdrag

Publicerad: 27 maj 2020, 13:23
Uppdaterad: 27 maj 2020, 13:41

Olov Carlsson tar plats i Sveriges Radios företagsledning.

Foto: Rickard Kilström

Tvära kast – Dagens Samhälles tidigare vd och chefredaktör går till Sveriges Radio i stället för chefsrollen på SKR:s kommunikationsavdelning.


Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleSveriges RadioSR

Den första juli skulle Dagens Samhälles tidigare chefredaktör, ansvarig utgivare och vd, Olov Carlsson, ha tillträtt rollen som chef för SKR:s kommunikationsavdelning. 

Istället går han in som biträdande programdirektör och chef för innehållsproduktionen på Sveriges Radio. 

Rollen som chefredaktör, ansvarig utgivare och vd för Dagens Samhälle lämnade han i samband med Bonnier News förvärv av titeln förra året. 

– Det här är lite av ett drömjobb, min första riktiga anställning som journalist var på Radio Norrbotten, så lite känns det som en cirkel som sluts. Radiomediet har alltid legat mig varmt om hjärtat, och jag hoppas att jag med en bred erfarenhet från dagspress, tidskrifter, internet och tv, tillsammans med alla duktiga medarbetare på Sveriges Radio kan göra skillnad på ett positivt sätt, säger Olov Carlsson i ett pressmeddelande.

Förutom publisher på Dagens Samhälle har Olov Carlsson även arbetat som divisionschef för SVT Nyheter och Sport, chefredaktör för Länstidningen Södertälje, Norrtelje Tidning och Piteå-Tidningen. Tidigare har han även varit redaktionschef och ansvarig utgivare på TV4 Norrbotten samt programledare och producent på Sveriges Radio.

Olov Carlsson tar även plats i Sveriges Radios företagsledning och programenhetens ledningsgrupp. 

 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev