Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Han tar plats i SR:s företagsledning

Publicerad: 25 augusti 2021, 05:52

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

David Gustafsson, chefen för produkt- och tjänsteutveckling är ny i Sveriges Radios företagsledning.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Förändringarna i Sveriges Radios företagsledning görs samtidigt som teknikdirektör Björn Heurlin lämnar företaget vid månadsskiftet.

Framöver kommer utöver Björn Heurlins ersättare även chefen för produkt- och tjänsteutveckling, David Gustafsson, att ta plats i företagsledningen.

Sveriges Radios vd Cilla Benkö förklarar i ett pressmeddelande varför man valt att renodla uppdragen för teknikenheten och trodukt- och tjänsteutveckling (PTU) på trogramenheten:

– De ledande rollerna får tydligare ansvarsområden och kommer båda nu att ingå i företagsledningen. Jag är därför glad att välkomna David Gustafsson till företagsledningen.

På Sveriges Radio har David Gustafsson tidigare haft flera olika uppdrag, däribland som chef för avdelningen redaktionella produkter och tjänster samt för produktionstekniken. 

– Jag är glad över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med mina kolleger driva företagets digitala utveckling, säger David Gustafsson i en kommentar.

Det pågår en rekrytering av en ny teknikdirektör, men tills vidare är Petter Stenberg tillförordnad teknikdirektör.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News