lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Han tar över UR

Publicerad: 10 januari 2023, 09:23
Uppdaterad: 10 januari 2023, 14:32

Kalle Sandhammar går in som vd senast den 14 augusti.

Foto: Sven-Olof Ahlgren

Kalle Sandhammar lämnar UNT – tar över efter Sofia Wadensjö Karén.

Ämnen i artikeln:

UNTURNyheter

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Det blir Kalle Sandhammar som tar över vd-uppdraget för UR efter Sofia Wadensjö Karén. Därmed lämnar Kalle Sandhammar sin roll som chefredaktör, vd och ansvarig utgivare för Upsala Nya Tidning samt NTM:s koncernledning. 

Kalle Sandhammar har arbetat totalt tolv år inom NTM, tidigare har han även arbetat flertalet år på Dagens Nyheter, bland annat i rollen som chef för DN.se. 

 – Jag ser mycket fram emot att börja på UR, vars betydelse bara ökar i takt med att misstro och alternativa fakta sprider sig. Samhället behöver UR:s utbildningsprogram och faktabaserade folkbildning mer än någonsin, säger Kalle Sandhammar, i ett pressmeddelande. 

Kalle Sandhammar tillträder sin nya roll senast den 14 augusti 2023. Under tiden agerar Per Bergkrantz, ordinarie vice vd, vd. Sofia Wadensjö Karén lämnar i sin tur UR den 15 februari för att bli programdirektör på Sveriges Radio.

Som Dagens Media har rapporterat om tidigare har det på senaste tiden skett en rad förändringar inom NTM som bland annat har inneburit att flertalet chefer och vd:ar har fått nya roller.

LÄS MER: Ytterligare en vd-roll skrotas i NTM:s nya organisation

UNT ska dock fortsatt ha en chefredaktör och vd, förklarar NTM:s vd Lina Hedenström.

– Vi startar direkt en rekryteringsprocess för att ersätta Kalle Sandhammar. UNT behöver fortsatt en duktig publicist/chefredaktör som fortsätter att driva utvecklingen av tidningen. Den nya redaktionella organisationen inom bygger på att varje titel har en chefredaktör som fokuserar på den lokala titeln.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev