måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Han tar över riksproduktionen på SR Norrbotten

Publicerad: 4 mars 2020, 13:50

Nils Eklund blir ny programchef för riksproduktionen på SR Norrbotten.

Nils Eklund, mångårig Sveriges Radio-medarbetare, blir ny programchef för riksproduktionen på SR Norrbotten.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Tidigare har Nils Eklund arbetat som reporter på Sveriges Radio Ekot och som programledare för Ring P1. Den 1 juni efterträder han Ragnhild Herminge som ansvarig för riksproduktionen i Norrbotten.

– Det känns spännande och utmanande att få möjligheten att få fortsätta utveckla riksproduktionen i Luleå. Jag ser fram emot att få jobba med så många kloka medarbetare och att tillsammans kunna utveckla vår radiojournalistik och våra produktioner, säger Nils Eklund i ett pressmeddelande.

I rollen som programchef för riksproduktionen i Luleå ingår ansvar för Radioföljetongen, Novellen, SR Drama, Ring P1 och Tankar för dagen. Utöver det kommer Nils Eklund att ha ansvar för de reportrar i Norrbotten som arbetar för Ekot, Kultur och P3 Nyheter.

– Det är roligt att Nils vill kliva in i rollen som chef för vår riksproduktion. Han är en erfaren journalist som är klok i publicistiska frågor och som alltid har ett driv att vidareutveckla och förbättra innehållet i Sveriges Radio, säger Patrik Boström, kanalchef för SR Norrbotten.

Samtidigt kliver Per Vallgårda in som rikskorre på Ekot i Luleå.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev