Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Han ersätter Staffan Rosell tillfälligt

Publicerad: 6 mars 2020, 07:03

Filmstaden Medias förra vd Ted Johansson ersätter Staffan Rosell på Bauer Media tills en permanent vd rekryterats.

Foto: Janne Næss

Filmstaden Medias förra vd Ted Johansson går in som interimistisk Chief Operating Officer på Bauer Media Audio i Sverige. Det tills mediehuset rekryterat en permanent vd.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupStaffan Rosell

För två månader sedan meddelade Staffan Rosell, vd på Bauer Media sedan 2004, att han lämnar sitt uppdrag under våren. Nu står det klart att han gör sin sista dag den 13 mars och att Ted Johansson får ansvar för verksamheten och ledningen i företaget tills dess att en permanent vd utsetts.

Ted Johansson har många års erfarenhet av mediebranschen. Tidigare har han bland annat haft försäljnings-, lednings- och chefsbefattningar för Clear Channel Sverige och senast Odeon Cinema Group, där han varit vd för Filmstaden. En roll han nyligen lämnade i samband med en omorganisation.

– Ted har en lång erfarenhet av media och en stor passion för branschen samt spetskompetens och de meriter som krävs för att skapa lönsamhet och fantastiska resultat. Jag ser fram emot att ta del av hans skicklighet inom affärsutveckling och att ta vår ljudverksamhet till nästa nivå, säger Paul Keenan, President for Audio, Bauer Media Group.

Ted Johansson, som tillträder nu på måndag den 9 mars, ser fram emot sin nya roll.

– Bauer Media Audio befinner sig i en spännande position som marknadsledare inom ljud i Sverige. Dessutom är de i en digital framkant som jag ser fram emot att fortsätta utveckla tillsammans med alla duktiga medarbetare, säger Ted Johansson.

LÄS OCKSÅ: Staffan Rosell lämnar Bauer Media

LÄS OCKSÅ: Filmstaden Medias vd lämnar

LÄS OCKSÅ: Så blir Filmstadens omorganisation

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev