Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Han blir SR:s nya korrespondent i New York

Publicerad: 14 december 2020, 10:12

Sveriges Radio/Pressbild + Getty Images (montage Dagens Media)

Foto: Kulturjournalisten Roger Wilson efterträder Fernando Arias som SR:s nya New York-korrespondent i början av nästa år.

Sveriges Radios programledare och reporter Roger Wilson blir SR:s nya New York-korrespondent från och med februari nästa år. Han efterträder Fernando Arias som återvänder till Ekoredaktionen i Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioSR

David Gustavsson

david.gustavsson@dagensmedia.se


I ett pressmeddelande säger Roger Wilson att det ”är ett privilegium att få skildra utvecklingen under en utmanande och avgörande tid för USA” och fortsätter:

– Landet är hårt drabbat av coronapandemin, samtidigt som den nye amerikanske presidenten ska försöka ena ett splittrat och ofta polariserat land. Just därför vill jag kunna förmedla sammanhang, ge nyanser och komma bortom schablonerna i min rapportering, säger Roger Wilson i en kommentar.

Roger Wilson har en lång karriär i mediebranschen, främst inom kulturjournalistiken. I dag är han programledare på P1 Kultur. Han har tidigare även bland annat varit kulturkorrespondent samt London-korrespondent under 2020. 

LÄS OCKSÅ: Hon blir ny chef på Sveriges Radio 

Han har tidigare dessutom programlett Teaterprogrammet, Wilsons vecka och Kino i P1 – samt producerat P3:s kulturprogram P3 Kultur och Flipper. Dessförinnan var han reporter på SVT:s Mediemagasinet och Filmredaktör på Nöjesguiden. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Ekots tillförordnade utrikeschef Anders Pontara säger i pressmeddelandet att Roger Wilson är ”en bekant omtyckt röst för många radiolyssnare”.

 – Han tar med sig perspektiv från kulturjournalistiken som det ska bli spännande att höra honom omsätta i sin rapportering som New York-korre, säger Anders Pontara i sin kommentar.

SR:s nuvarande New York-korrespondent Fernando Arias behåller sitt USA-uppdrag tills att presidentinstallationen den 20 januari är avklarad. Han ska därefter återvända till Ekoredaktionen senare under 2021.

LÄS OCKSÅ: Ras för kommersiell radio – tappar till SR 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev