Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Han blir ny programchef för riksprogrammen i P4 och P2 i Göteborg

Publicerad: 13 januari 2022, 10:16

Den nya programchefen Marcus Léonarde har arbetat på Sveriges Radio sedan 2009 och i arbetsledande positioner sedan 2016.

Foto: Elin Ternander/Sveriges Radio

Sveriges Radio har utsett en ny programchef för riksprogrammen i P4 och P2 i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Sveriges Radios nya programchef för riksprogrammen i P4 och P2 i Göteborg heter Marcus Léonarde. I uppdraget ingår också ansvar för P4 riks-produktioner som Kvällspasset, Karlavagnen, Ring så spelar vi, P4 Extra och podden Fråga Agnes Wold samt ett chefsansvar för medarbetarna på Radiosporten och P2-programmen Klassisk förmiddag och P2 på hemväg samt poddarna Klassiska krysset och Operaguiden.

– Det ska bli superkul att komma tillbaka till alla kollegor i Göteborg. Att dessutom få jobba med utvecklingen av flera av Sveriges viktigaste och mest populära poddar och program är inspirerande, säger Marcus Léonarde, som tillträder sin nya roll den 31 januari, i ett pressmeddelande.

Marcus Léonarde har arbetat som journalist på Sveriges Radio sedan 2009 och sedan 2016 i olika arbetsledande funktioner. De senaste fem åren som dagproducent, digitalt ansvarig och ställföreträdande kanalchef på P4 Sjuhärad.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev