onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Han blir ny ordförande för Radioakademin

Publicerad: 10 mars 2023, 08:04

Anders Elfström, vd på produktionsbolaget Filt.

Foto: Pressbild/Radioakademin

Radioakademin, organisationen bakom tävlingen Guldörat, har valt ny ordförande. Fortsättningsvis tar Filts, vd, Anders Elfström över styret av organisationen.

Ämnen i artikeln:

GuldöratSveriges RadioNyheter

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


På Radioakademins årsmöte valdes en ny ordförande för organisationen. Helena Bremberg på Sveriges Radio tackade för sig och ny på posten blir istället Anders Elfström, vd på produktionsbolaget Filt.

– Det är en ära att ha fått förtroendet att vara ordförande för Radioakademin efter många år som ledamot och att leda arbetet med att vidareutveckla Guldörat både som gala och branschpris, säger Anders Elfström i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Här är alla vinnare i Guldörat

Samtidigt sitter Anna Rastner från Bauer Media kvar som vice ordförande medan Mattias Hermansson från Sveriges Radio blir sekreterare. Patrick Mannerström från RCS har återvalts som kassör.

Även nya ledamöter valdes in på årsmötet. Samira Othman, kanalchef på P4 Halland, och Helena Hutha, programchef på Sveriges Radio Finska tar plats som ledamöter. Enligt Radioakademin kommer de att ersätta Helena Bremberg och Kajsa Hallberg från Sveriges Radio.

Fakta:

Radioakademin är en ideell förening med syfte att gynna radio- och poddbranschen som helhet. Den består av alla större aktörer inom radio och podd-världen i Sverige, bland andra Sveriges Radio, UR, Bauer Media, Viaplay Group, Spotify, Acast och Podme.

Källa: Radioakademin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev