onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Framgångspodden väljer Acasts plattform

Publicerad: 31 januari 2022, 08:57

Alexander Pärleros byter från Podplay till Acast för Framgångspodden. Foto: Acast

”Framgångspodden” av Alexander Pärleros byter plattform. Hädanefter ligger podden hos Acast.

Ämnen i artikeln:

AcastAlexander Pärleros

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Därmed lämnar ”Framgångspodden” den tidigare plattformen Podplay. ”Framgångspodden” är en av Sveriges största poddar. Den senaste uppmätta veckan – vecka 3 – hade podden drygt 986 000 lyssningar och en räckvidd på strax över 117 000 unika spelare, enligt Poddindex.

– Detta är en stor seger för oss som bolag och ett bevis på att vårt erbjudande gentemot kreatörer fungerar och är rätt. Inte nog med att ”Framgångspodden” kompletterar vår existerande portfölj inom business-segmentet för svenska annonsörer, podden bidrar även till en enorm tillväxt i vår katalog av shower och genererar miljontals nya lyssningar till nätverket vilket i sin tur bidrar till större intäktsmöjligheter, säger Frida Klevemark, innehållschef på Acast i Sverige, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet använder en majoritet av de tio största kommersiella poddarna nu Acast som plattform.

– 2021 har varit ett fantastiskt år för ”Framgångspodden” och nu när vi har ingått i ett partnerskap med Acast – och teamet kring podden har vuxit sig både större och starkare – ser vi fram emot att nå helt nya höjder tillsammans under 2022. Acast besitter en otrolig kompetens för att hjälpa oss nå dit och vi ser mycket fram emot att fortsätta utveckla formatet och ytterligare skala upp för att skapa ännu mer värde för lyssnarna tillsammans med dem, säger Alexander Pärleros i pressmeddelandet.

Som Dagens Media nyligen rapporterat har Acast även lanserat poddverktyget Acast Plus brett, från att tidigare har varit en betaversion. 

LÄS ÄVEN: Innehåll i fokus för poddbolagen – när annonsintäkterna och räckvidden ökar 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev