tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Filt plockar från SR

Publicerad: 9 maj 2023, 05:55

Produktionsbolaget Filts nya dokumentärchef Jon Jordås kommer närmast från P3 Dokumentär på Sveriges Radio.

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioP3

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Produktionbolaget Filt, där Jenny Nordlander (t.h) är redaktionschef, har plockat Jon Jordås (t.v.) från Sveriges Radio.

Foto: Benjamin Hansen

Filt rekryterar Jon Jordås, producent och samordnare på Sveriges Radio (SR) P3 Dokumentär, till dokumentärchef. Ambitionen är att stärka den dokumentära kompetensen i en tid då efterfrågan på starka dokumentära ljudberättelser ökar, enligt ett pressmeddelande.

– Att Jon ansluter gör dels att vi kan öka vår produktion men också utveckla den i nya riktningar, säger Jenny Nordlander, redaktionschef på Filt, i en kommentar.

Utöver att ha drivit arbetet på P3 Dokumentär har Jon Jordås varit producent på andra stora SR-titlar, som Sommar i P1. På Filt blir hans uppdrag att leda arbetet och utvecklingen av dokumentärformat. Inledningsvis med fokus på en större satsning på ett egenutgivet dokumentärformat, som enligt Filt, "på ett nytt sätt berättar om stora nyhetshändelser". Satsningen har premiär nu i höst.

– Jag är glad och upprymd att få kliva in i samma veva som Filt också blivit en del av PodX. Det tror jag definitivt kommer att gynna utvecklingen och lanseringen av nya format, som även kan överraska lyssnarna, kommenterar Jon Jordås.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev