torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Fem år senare – Lotta Bromé tillbaka i etern

Publicerad: 25 april 2022, 12:21

Lotta Bromé lämnade Sveriges Radio hösten 2017 efter anklagelser under Metoo – nu går hon till Mix Megapol. Foto: Peter Knutson

Hösten 2017 lämnade Lotta Bromé Sveriges Radio efter anklagelser om maktmissbruk och trakasserier. I samband med att hon snart är tillbaka i etern berättar hon om sin syn på anklagelserna för Aftonbladet: ”Jag vet vad jag har gjort och inte gjort”.

Ämnen i artikeln:

Mix MegapolBauer Media Group

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den prisbelönta Sveriges Radio-profilen, Lotta Bromé, lämnade public service-bolaget under hösten 2017. På sin Facebook-sida motiverade hon då beslutet med att ”det var dags att lämna”. Men bakgrunden till att hon valde att sluta var anklagelser om maktmissbruk och trakasserier som hade riktats mot henne i samband med ”Metoo”.

Nu står det klart att Lotta Bromé inom kort kommer att höras i etern igen. Men denna gång blir det hos Mix Megapol – inte Sveriges Radio. I samband med återvändandet har hon valt att tala ut i Aftonbladet om hennes syn på anklagelserna.

– Jag tänker att med det klimat som rådde med svaga och osäkra chefer blev saker som kanske inte var så märkvärdiga någonting helt annat än vad de var. Det var till exempel inte mer än en kram. Bara för att jag kramar en tjej och privat lever med en tjej själv så blev det automatiskt någonting helt annat. Men jag vet vad jag har gjort och inte gjort. Men allt samverkade på ett sätt som gjorde allt groteskt större än vad det var.

Nu skriver hon en bok om Metoo-tiden.

– Jag har försökt att skriva boken under de här åren, men det har gjort så jäkla ont. Jag gick sönder och tvivlade på min identitet. När man är i en situation då man inte känner igen någonting om det som sägs om en eller hur man beskrivs, där man är omgiven av människor som man trodde var ens vänner, och man märker att människor tystnar.

Men inom kort kommer hon alltså också att ta plats hos en radiostadion igen. På Bauers Mix Megapol kommer Lotta Bromé att leda det nya två timmar långa formatet ”Halv tre med Lotta Bromé” som ska sändas varje vardag. Premiäravsnittet går av stapeln klockan 14.30 den 30 maj.

I likhet med ”P4 Extra” som hon tidigare ledde för Sveriges Radios räkning så kommer ”Halv tre med Lotta Bromé” att innehålla dagsaktuella ämnen. På plats i studion finns förutom Lotta Bromé också inbjudna gäster.

– Jag har saknat min publik och mina gäster. Det ska bli fantastiskt roligt att möta dem igen, säger hon i ett pressmeddelande.

Alexander Lindahl, produktchef på Mix Megapol, är glad att välkomna Lotta Bromé till Mix Megapol.

– Lotta Bromé har en unik förmåga att prata med människor och föra relevanta, meningsfulla samtal om dagsaktuella ämnen och få det att låta så bra och inbjudande. Det är vad vi kommer att ta fasta på i ”Halv tre med Lotta Bromé”, säger han i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev