lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Federley får radioshow på Radio1

Publicerad: 21 mars 2011, 15:52

MTG kan presentera ett tungt namn till sin pratradiosatsning Radio1, centerpartisten och debattören Fredrik Federly.

Ämnen i artikeln:

MTG RadioRadio1

HW

Henrik Widell


Som dagensmedia.se tidigare berättar stöps Star FM om till pratradiokanalen Radio1, under ledning av Robert Aschberg. Nu kan dagensmedia.se berätta att också Fredrik Federley har knutits till kanalen.

– Jag fick frågan och behövde ungefär fyra sekunder på mig för att svara ja, säger Fredrik Federley till dagensmedia.se.

Han berättar att han fått fria händer att utforma programmet precis som han vill. Det blir ett politiskt program och gästerna ska tas både från höger och vänster på den politiska skalan.

– Jag ska lyfta frågor som kanske inte alltid diskuteras i de kristallprydda salarna och kommer inte dra mig för att bjuda in gäster som kan ses som kontroversiella.

Det han ser mest fram emot är interaktionen med lyssnarna och hoppas på att många ringer in för att ge sin åsikt på frågorna som diskuteras.

– Människan har ett behov av att få komma till tals och det är därför jag i många år har stridit och motionerat för att vi ska ha den här formen av radio i Sverige. Vi behöver fler perspektiv.

Radio1 har premiär den 4 april och Fredrik Federly går ut i etern dagen efter, den 5 april. Programmet ska sändas varje tisdag mellan 13:00 och 15:00.

– Det känns spännande, och lite nervöst. Nu ska jag ju sköta all teknik på egen hand också.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev