lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Expressen gör exklusiv sportpodd

Publicerad: 23 mars 2022, 08:03

Foto: Olle Sporrong och Sven Lindwal

Expressen släpper exklusiv fotbollspodd på Spotify – leds av Therese Strömberg, Noa Bachner och Anel Avdic.

Ämnen i artikeln:

SpotifyExpressen

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Med start den 29 mars kommer Expressens sportprofiler Therese Strömberg, Noa Bachner och Anel Avdic i podden ”Rondo” djupdyka i fotboll i allmänhet och Allsvenskan i synnerhet. 

LÄS ÄVEN: Drömmen om EM uppfylld för Therese Strömberg: ”Lika roligt i studion som utanför” 

Den nya podden släpps exklusivt på Spotify varje vecka. Tidigare har SportExpressen även hockeypoddarna ”Sanny & Svensson” och ”Hockeypuls”. 

– Spotify har de senaste åren bidragit till att utveckla poddbranschen i Sverige, så det känns väldigt spännande med denna gemensamma satsning. Våra poddar hjälper oss att möta publiken på fler plattformar och responsen hittills visar tydligt att SportExpressens profiler har hittat en trogen publik. Med Rondo vill vi bredda oss ytterligare och skapa Sveriges bästa fotbollspodd, säger Expressens sportchef Kalle Forssell, i ett pressmeddelande. 

För Spotifys del innebär detta att bolaget tar ytterligare kliv i satsningen på fotboll. 

– 51 procent av alla mellan 18 och 79 i Sverige lyssnar regelbundet på poddar och lyssnandet bara fortsätter att öka i alla åldrar. Precis som med fotboll bygger poddar till stor del på engagemang och passion, och därför känns det helt rätt att ge sportjournalistiken ökat utrymme på Spotify. Expressen har varit duktiga på att komplettera sin print- och onlinebevakning med nya ljudformat. Vi ser framför oss att allt fler mediehus kommer att satsa på ljud framöver, säger Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev