fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Ekotchefen kommenterar personalavhoppen i Mediepodden: ”Handlar inte om att de inte trivs”

Publicerad: 16 juni 2022, 10:00

Foto: Janne Næss

Det senaste året har Ekot drabbats av flera personalavhopp. Enligt Mediepodden ska förklaringen vara arbetsmiljöproblem, men chefen Klas Wolf-Watz delar inte den bilden.

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioEkotNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I torsdagens avsnitt av Mediepodden, som drivs av Emanuel Karlsten och Olle Lidbom, har programledarna varit i kontakt med Sveriges Radio Ekot och ställt frågor om vad det beror på att över 10 personer har lämnat arbetsplatsen det senaste året. Nu senast profilerade Henrik Torehammar.

Enligt uppgifter till Mediepodden ska skälet vara arbetsmiljöproblem och ett dysfunktionellt ledarskap.

– Det förekommer mobbning, det är dålig stämning och för att få sina saker i sändning behöver man ha chefernas gunst, säger Olle Lidbom.

Inför avsnittet har Mediepodden pratat med flera personer, som alla vill vara anonyma, vilka arbetar eller har arbetat på Ekotredaktionen. Samtliga vittnar om tysta hierarkier och dålig arbetsledning.

– Jag har inte pratat med alla 200 anställda, men tillräckligt många för att kunna säga att det inte är anekdotiskt. Det är också flera personer som vittnar och använder samma ord om stämningen.

Ekots chef Klas Wolf-Watz delar dock inte Mediepoddens beskrivning. Han svarar i ett skriftligt uttalande att det visserligen är tråkigt att förlora kolleger, men att det inte är konstigt att några medarbetare slutar varje år på en arbetsplats av Ekots storlek:

Min bild är inte att det skulle handla om att de inte har trivts på Ekot. Som sagt, vi är en stor redaktion, vi tillsvidareanställde fyra av våra yngre medarbetare tidigare i år. Medarbetare slutar hos oss. Det i sig handlar om personalomsättning och – såvitt jag vet – skiljer vi oss inte från branschen på det viset.

Som en stor redaktion ska vi alltid arbeta med arbetsmiljön, vilket vi också gör precis som andra arbetsgivare och Sveriges Radio i stort.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev