onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Ekot rekryterar ytterligare en chef till grävet

Publicerad: 28 februari 2023, 10:16

Gunilla Kyhlén är ny gruppchef för Ekots grävande journalistik.

Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Ekots grävredaktion får ytterligare en chef, Gunilla Kyhlén, när Sveriges Radio gör en satsning på den granskande journalistiken.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagSveriges RadioEkot

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den mångåriga grävaren Gunilla Kyhlén har utsetts till gruppchef för grävande journalistik på Ekot. Och fler förstärkningar i form av granskande reportrar väntar, enligt ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Gunilla Kyhlén kommer närmast från Dagens Arbete där hon har haft rollen som redaktionell utvecklingschef. Innan dess har hon arbetat på SVT:s Dokument Inifrån, Expressen, och TV4 Nyheterna. Genom åren har hon bland annat prisats med grävande journalisters arbetsledarpris Den gyllene dynamon.

– Det känns fantastiskt att få jobba med angelägen journalistik på Ekot. Public service är viktigare än någonsin i en tid som vi redan nu vet är historisk, säger hon i en kommentar.

På Ekot kommer Gunilla Kyhlén att arbeta tillsammans med den nuvarande grävchefen Lisa Helgesson.

– Det känns både roligt och viktigt att vi satsar på den grävande journalistiken. Vi levererar dagligen nyheter till nyhetssändningar och program, då är det viktigt att delar av vår redaktion kan lägga mer tid och resurser på ännu fler granskningar, säger Helena Giege, tillförordnat inrikeschef på Ekot.

 

Dagens Media har de senaste veckorna publicerat ”Konsten att gräva”, en artikelserie om där vi har pratat med Sveriges grävchefer för att ta reda på hur landets redaktioner arbetar med granskande journalistik i dag. I en av texterna intervjuas Sveriges Radios Lisa Helgesson om Sveriges Radios arbete.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev