Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Efter omorganisationen – Bauer skapar produktionshubb

Publicerad: 19 maj 2021, 13:50

I våras slog Bauer Media ihop program- och marknadsavdelningen och skapade en contentavdelning under ledning av Anna Rastner. Nu tar radiobolaget nästa steg och skapar en övergripande produktionshubb.

Produktionshubben beskrivs av content-chefen Anna Rastner som ett viktigt steg i Bauer Medias arbete att integrera poddverksamheten och radiodelen.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

Dagens Media rapporterade i mars att pandemin har påverkat Bauer Medias försäljning negativt vilket tvingar radiobolaget till en omorganisation i vilken 18 tjänster försvinner.

En annan följd av omorganisationen var att Bauer Media under våren slog ihop program- och marknadsavdelningen och skapade en contentavdelning under ledning av Anna Rastner.

Nu meddelar Bauer Media att bolaget – för att utnyttja sina produktionsresurser på bästa sätt – bygger en så kallad produktionshubb, där contentavdelningens alla ljudproducenter ska samarbeta.

I dag ser arbetet ut så att Bauer Media samarbetar med åtta ljudproducenter i Stockholm, Göteborg, London och Köpenhamn. Dessa har tidigare hört till en radiostation eller podd, men i den nya organisationen kommer producenterna att stå till hela contentavdelningens förfogande.

LÄS OCKSÅ: Bauer Media slimmas i pandemin – 18 tjänster ska bort: ”Tudelad dag”

– Den nya produktionshubben är ett viktigt steg i vårt arbete att integrera poddverksamheten och radiodelen, säger content-chefen Anna Rastner i ett pressmeddelande.

Till produktionschef har Thomas Hansen utsetts. Han kommer senast från rollen som biträdande produktchef på Mix Megapol.

– Det är inte bara en organisatorisk förbättring, det öppnar också nya vägar för våra producenter att samverka och dela med sig till varandra av sina respektive specialiteter, säger Thomas Hansen i en kommentar.

Ny utvecklingschef på contentavdelningen är Mårten Söderström, i dag biträdande programdirektör.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev