Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Efter Joe Rogan-krisen – Spotify rullar ut coronaflik

Publicerad: 29 mars 2022, 05:47
Uppdaterad: 29 mars 2022, 07:48

Foto: Janne Næss

En flik som länkar vidare till korrekt information har lanserats brett på Spotify.


Ämnen i artikeln:

SpotifyCoronaviruset

I slutet av januari meddelade Spotify att de kommer förse poddar som berör covid-19 med faktalänkar. Ett par månader senare har Spotify rullat ut den nya funktionen som består av en flik som omdirigerar användarna till en informationshubb om covid-19, skriver CNBC

LÄS ÄVEN: Spotifykrisen – detta har hänt

Runt 1,4 miljoner poddavsnitt ska ha försetts med den nya fliken. Spotify uppger dock att funktionen rullats ut löpande till användare sedan i början av februari. CNBC noterade dock funktionen först på måndagen.

Bakgrunden till funktionen är den massiva kritik som Spotify fick motta efter att Joe Rogan spridit desinformation om viruset i sin exklusiva podd på Spotify. 

Kritiken kom inledningsvis från 270 amerikanska läkare och forskare som i ett öppet brev kritiserade både Joe Rogan och Spotify. Kort därefter drog artister som Neil Young och Joni Mitchell tillbaka sin musik från plattformen i protest. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SpotifyCoronaviruset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.