lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Efter covid-kritiken – Spotify börjar faktalänka

Publicerad: 31 januari 2022, 07:17

Spotifys vd Daniel Ek säger att det har blivit tydligt för honom att bolaget har en skyldighet att göra mer. Foto: Henrik Montgomery/TT

De senaste veckorna har kritiken mot Spotify och poddprofilen Joe Rogan väckt kritik. Nu svarar Spotify med att man kommer att förse poddar som berör coronaviruset med faktalänkar.

Ämnen i artikeln:

Spotify

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den svenska streamingtjänsten Spotify har i veckorna hamnat i en blåsig kritikstorm. Bakgrunden är den kontroversiella poddprofilen Joe Rogan, som anklagas för att sprida desinformation om covid-19.

I förra veckan eskalerade bråket när stora artister som Neil Young och Joni Mitchell valde att ta bort sin musik från Spotify. 

I går, söndag, svarade Spotifys vd Daniel Ek på kritiken i ett blogginlägg – och han presenterade också vissa åtgärder:

”Baserat på den feedback vi har fått de senaste veckorna har det blivit tydligt för mig att vi har en skyldighet att göra mer för att balansera och ge tillgång till brett accepterad information från det medicinska och vetenskapliga samfundet”.

Därför ska Spotify bland annat offentliggöra sina plattformsregler samt införa faktalänkar i de avsnitt som berör coronaviruset.

Förändringen rullas ut de kommande dagarna runtom i världen.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev