lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Efter avhoppen – de ska leda NRJ:s nya morgonshow

Publicerad: 7 april 2021, 12:32

Lotta Möller och Basse Widman, kända för lyssnarna som ”Nyhets-Lotta” och ”Producent-Basse”, kommer att leda NRJ:s nya morgonshow.

I sommar drar Bauer Media i gång en ny nationell morgonshow på NRJ under ledning av Lotta Möller och Basse Widman. Det efter att flera tunga profiler lämnat.

Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I förra veckan rapporterade Dagens Media att Messiah Hallberg och kollegan Klara Doktorow lämnar NRJ Morgon. Det efter ett tidigare bråk med Bauer kring innehållet i Messiah Hallbergs och Jakob Öqvists podd Freakshow, som lett till att den femåriga podden nyligen skrotades.

För Aftonbladet berättade Messiah Hallberg varför han senare valde att lämna även NRJ Morgon.

– Det var det enda rimliga i och med att jag har min podcast och mitt radiojobb på samma företag. Det kändes inte riktigt som att jag kunde jobba så framöver.

Efter beskedet har det pågått diskussioner med de nuvarande programledarna om hur ett fortsatt samarbete med Bauer Media kan se ut. Nu meddelar radiohuset att planen är att sjösätta en ny nationell morgonshow på NRJ under ledning av Lotta Möller och Basse Widman. De två har flera års erfarenhet av att sända radio, då under smeknamnen ”Nyhets-Lotta” och ”Producent-Basse”.

– Det känns otroligt kul att Lotta och Basse valt att tacka ja till att sända NRJ Morgon. Deras passion och energi för radio, tillsammans med deras erfarenhet av tidigare morgonprogram, gör dem till rätt talanger för att ta NRJ Morgon till nya nivåer, säger Rickard Keilor, produktchef på NRJ, i ett pressmeddelande.

Vilken roll Niclas Wahlgren, som också programleder den nuvarande morgonshowen, kommer att ha framåt är oklart. När Content Director Anna Rastner får frågan av Dagens Media svarar hon:

– Det pågår just nu dialoger med de nuvarande programledarna om hur vi kan arbeta med dem tillsammans framåt. De är alla väldigt kunniga inom innehåll på olika sätt vilket vi så klart är måna om att ta tillvara.

– Niclas och de övriga gjort ett fantastiskt jobb under ett tufft år vilket vi är väldigt tacksamma för.  Att sätta en morgonshow är ett långsiktigt arbete som NRJ nu lagt grunden för med rekryteringen av Lotta och Basse

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev