Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Disney och Bauer lanserar ny radiokanal – vill nå en vuxen svensk publik

Publicerad: 2 november 2021, 10:15

Den 13 januari 2022 sjösätter Disney och Bauer Media radiokanalen Radio Disney som riktar sig till vuxna svenskar. Men vad innehållet ska utgöras av är inte kommunicerat.

I mitten av januari 2022 sjösätter Disney och Bauer Media den nya radiokanalen Radio Disney. Kanalen riktar sig till vuxna svenskar, men vad den ska innehålla vill mediehusen inte avslöja.

Ämnen i artikeln:

DisneyBauer Media GroupHans van Rijn

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den nya radiokanalen ska gå under namnet ”Radio Disney” och kommer att sändas digitalt på alla plattformar i Sverige, via DAB, samt över FM-nätet i Stockholm.

– Med Radio Disney vill vi fylla ett tomrum på den svenska marknaden genom ett format som når en ny vuxen publik och som kompletterar den portfölj vi har i dag, säger Linda Palmgren, vd Bauer Media Sverige.

– Marknaden för analog radio är fortsatt mycket stark i Sverige men vi ser hur intresset för att lyssna digitalt ökar, både över nätet på alla plattformar och genom DAB. 

Enligt mediehusen är Radio Disney den första i sitt slag i Europa. Men några detaljer om vad den ska innehålla avslöjas inte i detta skede utan det kommer att ske närmre lanseringen som är planerad till den 13 januari 2022.

Hans van Rijn, Senior Vice President och Country Manager för The Walt Disney Company Nordic & Baltic, lyfter fram Disneys varumärkesposition i kombination med Bauers räckvidd samt det faktum att publikens konsumtionsbeteende förändras som en framgångsfaktor.

– Intresset för digital underhållning ökar, vilket inte minst utvecklingen för vår streamingplattform Disney Plus visar, medan audiomarknaden växer snabbt för Disney i Norden med podcasts, ljudböcker och miljoner musikströmmar från våra filmer och serier varje vecka, säger han.

Dagens Media har sökt Bauer och Disney för en fingervisning om vilket innehåll som kan bli aktuellt, men de upprepar att mer information kommer närmare lansering.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev