lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

De leder nya ”Studio DN”

Publicerad: 26 mars 2020, 09:53

”Vi ser att behovet finns av ett lagom långt format tidigt på morgnarna”, säger Anna Åberg, chef för DN.se. Foto: Lasse Bengtsson, foto: Thomas Karlsson. Sanna Björling, foto: Nicklas Thegerström

Podden ”Studio DN” släpps i nytt format och med nya programledare.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPodcast

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Sedan 2018 har podden ”Studio DN” kommit ut på fredagar i cirka 40 minuter långa avsnitt. Från och med den 6 april gör Dagens Nyheter om formatet och släpper podden dagligen.

– Vi ser att behovet finns av ett lagom långt format tidigt på morgnarna, där man får en ordentlig fördjupning i ett ämne: det vi ser som dagens viktigaste nyhetsämne, säger Anna Åberg, chef för DN.se, i en kommentar. 

”Studio DN” kommer att sändas klockan 06.00 varje morgon och ledas av en programledare som intervjuar en till två gäster i olika ämnen. 

I samband med omgörningen blir nyhetsveteranen Lasse Bengtsson programledare för podden. Han är i dag pensionär men har tidigare varit nyhetsankare på TV4 Nyheterna och programledare i Nyhetsmorgon. Även DN-reportern Sanna Torén Björling kommer programleda podden. 

Både Sanna Torén Björling och Lasse Bengtsson har tidigare varit USA-korrespondenter och en gång i veckan kommer de att fokusera på det kommande valet i USA. 

Studio DN

Redaktör och exekutiv producent: Augustin Erba

Producent: Sabina Marmullakaj
Ljudtekniker: Patrik Miesenberger.

Podden görs i samarbete med Bauer Media. 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev