Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Daniel Alling återvänder till Berlin – blir utrikeskorre för SR

Publicerad: 10 maj 2022, 12:27

”Det ska bli mycket intressant att på nära håll fortsätta bevaka och rapportera om Tysklands och Europas framtid efter att Rysslands krig i Ukraina totalt ändrat förutsättningarna”, säger Daniel Alling

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Daniel Alling blir återigen utrikeskorrespondent i Berlin – nuvarande korrespondent Caroline Salzinger går tillbaka till Stockholmsredaktionen.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioNyheter

Daniel Alling återvänder till Berlin och blir utrikeskorrespondent för Sveriges Radios räkning efter att ha varit korrespondent i London de senaste två åren. 

Daniel Alling är en välbekant röst för Sveriges Radios lyssnare då han har arbetat på radiobolaget i över tjugo år. Efter åren i London har han under hösten arbetat som programledare för P1:s ”Nordegren & Epstein”. 

Daniel Alling tillträder sin nya tjänst i september och efterträder därmed nuvarande Berlinkorrespondent Caroline Salzinger som återvänder till Ekoredaktionen i Stockholm för nya uppdrag. 

I hans bevakningsområde ingår, förutom Tyskland, även Schweiz, Österrike, Tjeckien och Slovakien. 

– När världen ändras framför våra ögon är det ute i världen jag vill vara. Det ska bli mycket intressant att på nära håll fortsätta bevaka och rapportera om Tysklands och Europas framtid efter att Rysslands krig i Ukraina totalt ändrat förutsättningarna, säger Daniel Alling, i ett pressmeddelande. 

Senaste gången Daniel Alling var utrikeskorrespondent i Berlin var mellan åren 2011 och 2015. Han har även varit julvärd i P1, utrikeskorrespondent i USA, programledare för P1 Morgon samt Radiosporten.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioNyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev