Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Daglig morgonshow nästa för GP

Publicerad: 10 oktober 2022, 12:34

Ina Lundström, Fanny Wijk, Linnea Rönnqvist och Kalle Berg ska leda GP:s nya poddsatsning ”Nyhetsshowen”.

Göteborgs-Posten drar igång en daglig morgonshow som ska sändas både som podd och live-tv.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenNyheter

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Morgonshowen har fått namnet ”Nyhetsshowen” och precis som namnet antyder ska den ta upp aktuella händelser. Enligt ett pressmeddelande ska podden ”verka i skärningspunkten mellan nyheter och underhållning”. Det ska bli fördjupningar, förklaringar och gästspel.

Showen får hela fyra programledare: Kalle Berg, som i våras värvades från P3, Fanny Wijk, kulturreporter på GP, Ina Lundström, poddprofil och komiker, och Linnea Rönnqvist, journalist. 

– Det ska bli så kul att ge göteborgarna den nyhetsshow de förtjänar, som blandar allvar med skoj. Jag ska försöka vara lite rolig, men också guida lyssnarna genom de viktigaste ämnena varje dag, säger Fanny Wijk i pressmeddelandet.

Som Dagens Media tidigare har rapporterat gör GP just nu en satsning på ljud. Sedan tidigare producerar tidningen historiepodden ”Bröta på” och 2020 vann podden ”Systrar” pris i INMA. Varje vardagsmorgon sänds även en kortare nyhetspodd.

– Det finns en stor efterfrågan på att få nyheter till sig även i ljudform, och vi vill naturligtvis möta det behovet. Det känns otroligt kul att bryta ny mark genom att vi som tidning gör en livesänd morgonshow, säger Louise Sköld Lindell, redaktionell utvecklingschef på GP, i pressmeddelandet.

– I över 150 år har vi varit bäst i Göteborg på att förmedla nyheter i text. Nu ska vi bli bäst på att göra det genom livepodd.

”Nyhetsshowen” har premiär 24 oktober och sänds fem dagar i veckan 07.00–08.30. I poddens redaktion ingår också Karl Jansson, producent, Emelie Hagbard, researcher och Isabella Persson, ljudredaktör.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev