söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Christer Modig: "Vi känner en trygghet"

Publicerad: 10 augusti 2012, 07:34

Enligt siffrorna från TNS Sifo minskar gapet mellan SBS Radio och MTG Radio. Enligt MTG Radios tillförordnade vd Christer Modig ser bolaget dock positivt på mätningen.

Ämnen i artikeln:

SBS RadioChrister ModigMTG Radio

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


I dag släpptes årets tredje radiomätning från TNS Sifo. I mätningen framkom att det nu endast skiljer 0,7 procentenheter mellan MTG Radio och SBS Radio. Christer Modig, tillförordnad vd på MTG Radio tar dock detta resultat med ro.

– Det har varit en turbulent tid. Rätt tungt, men nu fick vi en mätning där det finns en del blomskott. Rix FM tar tillbaks en förstaplats från Mix Megapol och går även om P3, säger han till dagensmedia.se, och fortsätter:

– Sedan gör Radio 1 sin bästa mätning hittills. Vi har väntat på att den stationen ska lossna. Vi har förstått att ska ta tid, främst om man jämför kanalen med P1.

Samtidigt säger Christer Modig att det är inom webbradio som företaget planerar att utvecklas mest.

– Jag tror på webbradion, den kommer att utvecklas åt många håll. Vi har nu nått 1 miljon nedladdade appar, det är fantastiska siffror för våra kanaler, vilket hjälper till när vi tappar i distribution. På detta sätt hittar vi nya kanaler, så vi tänker fortsätta satsa online.

Men hur ser ni på att SBS har ökat sin räckvidd så mycket under denna mätning?

– SBS har ju så himla många nya kanaler. Det är bara att konstatera att så är det, de har haft den strategin. De har dessutom tagit ifrån oss samarbeten.

Vad ser du som viktigast i mätningen?

– Det jag tycker är viktigast i mätningen är att radiolyssnandet går upp igen. Det alla befarande var att radion skulle dö och man målade fan på väggen helt enkelt. Det känns lite som att nu har det stabiliserats. Radiolyssnandet går upp. Vi har utmaningar framför oss, men vi känner en trygghet i mediet framöver.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev