Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bonnier kniper poddtalang från Tredje statsmakten

Publicerad: 6 oktober 2022, 05:58

Bonnier News vill växa ljudaffären.

Foto: iStockphoto

Bonnier news fortsätter expandera i poddvärlden. Nu rekryterar bolaget en av Tredje statsmaktens poddproducenter: ”En kreativ ljudberättare”.

Ämnen i artikeln:

Bonnier NewsSRToppnyheter förmiddagPodcast

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@dagensmedia.se


Tidigare i år tecknades avtal med poddplattformen Podspace där Bonnier News nu samlar alla sina poddar för att ha en gemensam teknikpartner att utvecklas tillsammans med.

Nu rekryterar Bonnier News Viktor Ahldén från produktionsbolaget Tredje statsmakten som en del i att få ljudaffären att växa. 

– Jag är stolt och glad över att Viktor ska börja hos oss. Han är en stark journalist, en kreativ ljudberättare och – väldigt viktigt – öppen, glad och pedagogisk, säger Stina Abenius, projektledare för Bonnier News centrala poddsatsning i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Pod X köper in sig i franskt poddbolag 

Viktor Ahldén har en bred erfarenhet i bagaget och har bland annat arbetat på Expressen som utrikeschef. På Tredje statsmakten har han varit reporter och programlett P3 Krim. Podden nominerades också till Årets Genombrott och Årets Podd vid Guldörat.

– Jag ser en enorm potential i Bonnier News många titlar vad gäller ljudberättande och jag  vill komma in och skapa en känsla av att det är görbart att skapa nya format och höja nivån på våra produktioner. Då kommer vi nå nya lyssnare och på så sätt ge journalisterna möjlighet att berätta sina historier i vad jag tycker är det mest effektiva mediet som finns, ljud, säger Viktor Ahldén i pressmeddelandet.

Samtidigt berättar Stina Abenius att satsningarna kommer att fortsätta:

– Vi har enormt stor journalistisk kompetens i Bonnier News och vi har en hel del kompetens inom ljudberättande. Men inte tillräckligt. Vi har fler anställningar på gång, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Här är Spotifys poddsatsningar i höst

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev