Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Björn Kjellman stoppas som Mellokommentator på SR

Publicerad: 9 februari 2021, 08:20

Mot bakgrund av den stora lanseringskampanj som gjordes inför att Björn Kjellman presenterades som nya Ica-Stig har Sveriges Radio beslutat att han inte kan fortsätta kommentera Melodifestivalen i etern.

Foto: Ica + Svt

Efter 19 år i etern under Melodifestivalen stoppas nu Björn Kjellman som expertkommentator i Sveriges Radio. Det efter nyheten att han är nya Ica-Stig.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioMelodifestivalen

Det skulle bli det tjugonde året som expertkommentator i Sveriges Radio för Björn Kjellman tillsammans med parhästen Carolina Norén. Men så blev det inte.

Sedan det efter månader av spekulationer – och en massiv kampanj – nyligen stod klart att det blir Björn Kjellman och Susanne Reuter som ersätter Loa Falkman som Ica-stig så har Sveriges Radio dragit i nödbromsen. Det rapporterar Aftonbladet.

– Vi har kommit fram till att Björn Kjellman inte kommer att vara med som expertkommentator i finalprogrammet. Det sammanfaller alldeles för tätt med årets förmodligen starkaste lanseringskampanj, säger programmets ansvarige utgivare Katarina Svanevik till Aftonbladet.

Årets Melodifestival hade premiär i lördags i SVT. Den första deltävlingen, där Danny Saucedo och Arvingarna stod som vinnare, sågs av över 3,2 miljoner.

På grund av den rådande coronapandemin sänds i år hela Melodifestivalen-turnén från Annexet i Stockholm utan publik.

LÄS OCKSÅ: Icas marknadsdirektör: ”Vi hoppas hålla liv i såpan och Ica-stig i 20 år till”

 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News