söndag24 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauers radiokanaler dödförklarade Lasse Berghagen

Publicerad: 11 september 2023, 06:08

Det felaktiga dödsbudet gick bland annat ut i Mix Megapol, NRJ och Rockklassiker.

Foto: Wikimedia Commons

På lördagen dödförklarades Lasse Berghagen av misstag i Bauer Medias radiokanaler.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetTV4NRJBauer Media Group

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den folkkäre artisten Lasse Berghagen lider av allvarliga komplikationer efter en hjärtoperation. Läget är kritiskt och han ligger sedan en tid tillbaka nedsövd, något som Aftonbladet nyligen berättade.

I lördags morse fick dock den som hade på Bauer Medias radiokanaler på höra att Lasse Berghagen har avlidit. En uppgift som alltså inte stämmer. Det felaktiga dödsbudet gick bland annat ut i Mix Megapol, NRJ och Rockklassiker.

Bauer Media har beklagat misstaget och förklarat att de får sina nyhetstelegram från TV4, vilka i sin tur hade läst in fel uppgift. Bauer Media ska dock ha uppmärksammats på misstaget före sändningen, men eftersom systemet är heltautomatiserat kunde meddelandet inte stoppas. I stället gick en dementi ut lite senare på morgonen.

Kommunikationschefen Anna Chrona kommenterar att det felaktiga dödsbudet gick ut i några av Sveriges största radiokanaler.

– Det är fruktansvärt att det skett, men det stämmer att det har sagts, säger hon till Aftonbladet.

Fredrick Malmberg, nyhetschef på TV4 som levererar nyhetsfeeden till Bauer, förklarar för Aftonbladet hur misstaget kunde ske.

– Nyhetsuppläsaren har skrivit fel och sen kommer han på 20 minuter innan sändningen att det blivit fel och försöker stoppa sändningen. Men Bauer Medias teknik är helautomatiserad så det gick inte att stoppa. Det tycker vi är väldigt olyckligt.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev