torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauer släpper nordisk annonsplattform

Publicerad: 11 mars 2021, 11:22

Linda Palmgren, Bauer Medias vd, beskriver det digitala lyssnandet som en viktig affär för radiohuset framåt. Foto: Artist

Datadriven digital ljudannonsering i fokus för den nya nordiska annonsplattformen.

Ämnen i artikeln:

Bauer Media GroupLinda Palmgren

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det digitala lyssnandet ökar. För Bauer Media växte det – enligt senaste mediehusets månadsbrev – med 5 procent under februari till närmare 900.000, en siffra som är 20 procent högre än samma månad 2020. Nu vill Bauer i ännu större utsträckning kapitalisera på det digitala ljudet – och lanserar därför en ny annonsplattform.

Genom den nya nordiska annonsplattformen, Bauer Audiostream, ska annonsörerna nå specifika målgrupper som konsumerar ljud från streamad radio och podcasts.

Targetspot, podcastleverantören Podplay, podcastnätverket Wondery och Bauer Media Audios tjänst Radioplay där Mix Megapol, NRJ, Rockklassiker, Svensk Pop, Vinyl FM, Retro FM och Lugna Klassiker ingår, kommer att finnas tillgängliga i den nya annonsplattformen.

– Vårt digitala lyssnande ökar kontinuerligt både i streamad radio och poddar och är en viktig affär för oss framåt, säger Bauer Medias svenska vd Linda Palmgren, i ett pressmeddelande.

Jan Kumlin, Director of digital advertising technology, Bauer Media Audio, kommenterar:

– Vi kommer att erbjuda datadriven digital ljudannonsering. Detta ökar möjligheterna för annonsörer att nå stora målgrupper.

I veckan annonserade Bauer Media att man kommer att kapa 18 tjänster. Bakgrunden är att pandemin har påverkat försäljningen negativt.

– Detta omtag gör vi för att accelerera verksamheten till en digital och datadriven omvärld men också för att anpassa oss efter den förflyttning som pandemin inneburit, sade vd Linda Palmgren till Dagens Media i samband med att organisationsförändringarna kommunicerades.

LÄS OCKSÅ: Adon: Hög tid för annonsörer att återupptäcka ljudmediet

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev