Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio/podd

Bauer och ”Freakshow” oense – nu skrotas podden

Publicerad: 3 februari 2021, 07:21

Messiah Hallberg och Jakob Öqvist, bakom podcasten ”Freakshow” lyckades inte komma överens med utgivaren Bauer Media om innehållet i 2021 års första avsnitt. Därför läggs podden nu ned.

Foto: Freakshow + Pixabay

UPPDATERAD. Efter fem år har Messiah Hallberg och Jakob Öqvist beslutat att sluta göra nöjespodden ”Freakshow”. Det efter en konflikt om innehållet med Bauer Media.


Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

”Freakshow” startade i december 2016. Nu, 169 avsnitt senare, läggs podcasten ned. Bakgrunden är en konflikt med Bauer Media, som publicerar podden. Det skriver Messiah Hallberg på Twitter.

Exakt vad Messiah Hallberg och Jakob Öqvist är oense med Bauer om vill de inte gå in på. Men det handlar om innehållet det avsnitt som skulle bli det här årets första.

– Vi kunde inte komma överens om innehållet i ett avsnitt. Det är det enda jag kan säga i dagsläget, säger Messiah Hallberg till Dagens Media och fortsätter:

– Jag har fortsatt ett kontrakt för ett jobb jag gör för Bauer Media som jag hedrar.

Hur känns det att podden ska läggas ned?

– Det är som det är. Det har varit fem roliga år och en bra resa. Det har varit fint med allt stöd nu när vi gått ut med att podden ska läggas ned. Man gör det ju för att folk ska få ut något av det, så det har varit fint att läsa.

Ser du framför dig att podden kan tas upp igen?

– Vem vet. I någon form kommer vi säkert att höras i podcast framöver, men hur det kommer att se ut vet jag inte i dagsläget.

Henrik Funke, digital innehållschef, kommenterar beslutet i ett mejl till Aftonbladet.

”Vi och redaktionen bakom ’Freakshow’ hade olika uppfattningar om innehållet i ett avsnitt och därför valde vi att inte publicera det. Av interna skäl vill vi inte gå in närmare på vad det handlade om. Beslutet att inte fortsätta med podden är ’Freakshows’ eget. Vi hade gärna sett ett fortsatt samarbete.”

Beskedet innebär av poddens sista avsnittet publicerades i december 2020.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bauer Media Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev